Lexus

Японските автомобили с марка Лексус се смятат за едни от най-надеждните в този клас.

Лексус много пъти е бил лидер сред класациите по автомобилна надпревара за най-дори качества на леки коли.

За кратко време Buick и Jaguar, са завзели местата, а след това и Porsche и Lincoln. През 2012-та година, Lexus се връща на челните места с новия си модел на седан LS.

Сред популярните, иновативни и харесвани модели на Lexus се нареждат и RX 350, и Lexus ES 350, и Lincoln MKZ.

Историята на компания Лексус започва през 1983 година. Тогава на Съвет на производители на автомобили, собственика на Toyota Ейджи Тойода обявява решението да бъде създадена нов вид лека кола, която да задмине очакванията дори на най-добрите до сега.

В първата част от 1980, автомобилния клас и нуждата от лукс, силно осезаема в Северна Америка, накара проучванията на почвата да бъдат оправдани.

От гледна точка на името мненията са двустранни. Една част от създателите смятали, че е добре да новият тип автомобили да се придържа към пробила си вече име на пазара марка, а другите били твърдо зад мнението, че е нужно съвсем ново име.

Сред дълго обсъждане на името и множество предложения, компанията на Тойота се спира до известния днес Лексус.

Много хора по света смятат, че Lexus произхожда от термините за название на лукс и елегантност. Това до известна степен е самата истина и напълно оправдава марката автомобили Лексус. От друга страна лукс и технология сами произлизат, както от вида, така и от наименованието на Лексусите.