Фолксваген автомобили – Volkswagen

Фолксваген е немски автомобил, чието производство стартира през 1937 г. в Германия. Както и самото наименование говори в превод Volkswagen, значи кола на народа. Той се нарежда на челното трето място по най-разпространени автомобили в света

Историята на Фолксваген марка коли започва пред следващата 1938 година, която е създадена фабрика наречена първоначално KDF.

Още една година по-късно в страната започва войната, която временно замразява проекта за сглобяване на автомобили Volkswagen.

В 1945 г. Британци преименуват компанията на известната днес Volkswagen. След войната, износа и продажбите на автомобили под тази марка нараства значително. Предлагат се модели на седан и комби на достъпни цени за европейския и източен пазар.

Днес Volkswagen Group е създателя на едни от най-предпочитаните коли за градски условия. Той се смята за производител на атрактивни по дизайн превозни моторни средства, които предлагат високи нива на безопасност за околната среда и хората и са силно конкурентни в конкретния клас. За постижения сред най-добрите на марката се смятат: икономична кола, голяма мощност и дизелов двигател. Volkswagen е известен още като първият пътнически и бърз автомобил в света.

Въпреки добрите продажби и развитието си към момента, компанията не планува да комбинира други автомобилни компании и въпреки това насочеността и към бранд от коли – кросоувър и хечбек не е тайна за света.

Плановете са новите модели автомобили на Volkswagen да се предлагат на големите източни пазара в Китай, Русия и Индия.

С цел постигане на максимума от цената, то се планува и обзавеждането на всеки нов Volkswagen да е атрактивно и завладяващо.

Съвременният модел на немския автомобил готвен за източния свят обещава сервоуправление на волана и дискови спирачки от зад, като допълнителна екстра.

За двигател на най-новите модели на Volkswagen се планува те да се състоят от 3- и 4-цилиндрови агрегата с обеми от 1.2 до 1.6 литра. Предполага се те да имат ръчни 5 и 6 предавки на трансмисии. Автоматика, също не се изключва от бъдещия план.